به گزارش مشرق، ثبتنام انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال روز گذشته به پایان رسید و همانطور که انتظار میرفت تقابل محسوس وزارت ورزش و مدیریت سابق یا شاید هم فعلی فدراسیون فوتبال از مرحله ثبتنام نامزدها به نوعی علنی شد.وزارت ورزش و جوانان همچنان با قاطعیت هرگونه دخالت در انتخابات و حمایت از نامزدها را تکذیب میکند اما دیگر برکسی پوشیده نیست که محمدحسین قریب از سوی کدام جریان برای انتخابات وارد میدان شده و حتی برای جمعآوری امضاهایش مورد حمایت قرار گرفته است. بر این اساس قریب را باید قطب اول انتخابات و شاید یکی از شانسهای اصلی پیروزی در دوئل پیش رو دانست. دومین گزینه حبیب کاشانی است، مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس که تقریبا در سه چهار روز گذشته بهعنوان یکی از کاندیداهای مطرح و همانطور که گفته میشد ظاهرا تفکرات مهدی تاج و جریان فعلی حاکم بر فدراسیون را نمایندگی میکند. این مساله دو نشانه آشکار دارد، اول ثبتنام اسلامیان، نایبرئیس فدراسیون و دوست نزدیک تاج بهعنوان نایبرئیس اول از سوی حبیب کاشانی و دوم مصاحبه او در مقابل ساختمان فدراسیون که تصریح کرد ادامهدهنده راه فدراسیون خواهد بود. هرچند اهالی فوتبال از راهی که فدراسیون در این چهار سال دنبال کرده چندان راضی نیستند و مهدی تاج هم به پایان این راه نرسید، اما حبیب کاشانی از تمایل برای ادامه دادن به این راه سخن میگوید و عملا تقابل دوباره وزارت ورزش و فدراسیون یا مسعود سلطانیفر با مهدی تاج را در نبرد برابر قریب به شکل دیگری تکرار میکند.
گذشته از این دو قطب ورود محمدمهدی نبی هم میتواند در معادلات انتخابات تعیینکننده باشد. گزینهای که اگر با هرکدام از دو طرف ائتلاف کند و مثلا دبیرکلی فدراسیون را برای خودش بخواهد احتمالا در پیروزی جناح مقابل تاثیرگذار خواهد بود. با این وجود نبی بهعنوان یکی از افراد شناختهشده در فوتبال کشور و دبیرکل سابق فدراسیون حمایت بخشی از اعضای مجمع را با خودش میبیند. او هم مانند کاشانی به جریان فدراسیون فعلی نزدیک است و اسلامیان و بهاروند را بهعنوان نواب رئیس خود پیشنهاد کرده، با این حال برخی منابع میگویند او کمی با مسئولان فعلی فدراسیون زاویه دارد و حداقل به اندازه کاشانی به آنها نزدیک نیست.
بیشتر بخوانید:
چه کسانی نامزد ریاست فدراسیون فوتبال شدند؟
حیدر بهاروند از دیگر گزینههای تاثیرگذار در این انتخابات است که بهعنوان آخرین نفر در بین کاندیداهای ریاست ثبتنام کرد اما احتمال رد صلاحیت بهاروند به دلیل بازنشستگی کم نیست. در این شرایط پلن بیرئیس فعلی سازمان لیگ، ماندن در همان کرسی خواهد بود چراکه بهاروند موفق شده از تقابل وزارت و فدراسیون به سلامتی عبور کند و نام او بهعنوان نایبرئیس دوم در فرم ثبتنام قریب و کاشانی و البته اکثر کاندیداها دیده میشود تا نشان دهد از همه ظرفیتهای خودش از جمله ارتباط حسنه با روسای هیاتهای فوتبال برای حفظ این کرسی به خوبی استفاده کرده است. نامهای دیگری مثل ممبینی، هراتیان و جلالی هم در فهرست کاندیداهای ریاست دیده میشوند که گزینههای جدی به نظر نمیرسند و بیشتر تلاش خواهند کرد از این فرصت برای جلب توجه رسانهها استفاده کنند اما ثبتنام محمدرضا کلایی شهردار مشهد بسیار عجیب و قابل توجه است.
نکته جالب توجه اینکه حداکثر هفت نفر وارد انتخابات فوتبال خواهند شد و البته برای دریافت امضاهای کافی، به نظر میرسد تنها 5 یا 6 نفر موفق میشوند تا خود را به انتخابات روز 25 اسفند برسانند.
مساله جالب توجه دیگر تلاش گسترده حیدر بهاروند و حامیانش در مجمع است که موجب شده بتواند به هر قیمتی این کرسی را برای خودش حفظ کند. بهاروند با حضور همزمان در فرم ثبتنام نامزدهای اصلی ریاست به شکلی صندلی ریاست بر سازمان لیگ را برای خودش حفظ کرده و این یعنی حال و هوای مدیریت لیگ بهتر از چهار سال گذشته نخواهد بود. آنچه مسلم است در بین کاندیداها، ناجی توانمند و قابل اعتنایی برای خروج فوتبال از این حال و هوای ناامیدکننده دیده نمیشود. خبری از نامهای بزرگ و گزینههای دانهدرشت نیست که شاید میتوانستند باری از دوش فوتبال بردارند. تلاش کادر مدیریتی فعلی فدراسیون نیز از جانب تاج، اسلامیان، بهاروند، حتی ساکت، درودگر و سایر مهرههای تاثیرگذار نشان میدهد که جذابیت فوتبال بهرغم شکستها و ناکامیهای مداوم برای آنها تمام نشده و همچنان از تمامی ظرفیتهای خودشان برای حفظ کرسی استفاده میکنند.